ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ;

Είναι τόσο ευεργετικό να θυμάσαι!

Να θυμάσαι της αγάπης το βλέμμα που σ’έχει αναπτερώσει τον ενθαρρυντικό λόγο που σου έχει δώσει κουράγιο και αντοχές. Τον παρήγορο λόγο που έχει απαλύνει τον πόνο σου, τον λόγο της πίστεως που σ’έχει ελευθερώσει από την μοναξιά.

Να θυμάσαι τις εξυπηρετήσεις που έχεις δεχθεί και βγήκες από κάποια αδιέξοδα, τις συγνώμες που σ’έχουν λυτρώσει από ενοχές και τύψεις. Τον λόγο τον ειλικρινή που σ’έφερε σε συναίσθηση και άλλαξες πορεία προς τα μπρός και προς τα πάνω. Τον φιλικό ελεγκτικό λόγο που σε οδηγεί στην αυτογνωσία.

Να θυμάσαι πως η καινούρια ημέρα έχει πολλές προκλήσεις αγάπης, και εσύ πρέπει να είσαι άγρυπνος να μην χαθούν οι ευκαιρίες.Να συγχωρείς’ απαλλάσσεσαι από την σκουριά της εκδικήσεως που φθείρει.

Να λές ευχαριστώ! Και αν τα ευχαριστώ τα αρχίσεις από τον Θεό, τους γονείς και τους φίλους, θα σε επισκιάσει η χάρις του Θεού. Να λές ευχαριστώ και στους εχθρούς, γιατί η συμπεριφορά μας απέναντι τους αποκαλύπτει την ποιότητά μας.

Να θυμάσαι τις υποσχέσεις που δίνεις, για να είσαι συνεπής.

Να θυμάσαι τα λάθη σου, για να είσαι επιεικής.

Να θυμάσαι τις αδυναμίες και τα ελαττώματά σου, για να είσαι ρεαλιστής.

Να θυμάσαι τις παραλείψεις και τις αμαρτίες σου, για να είσαι ταπεινόφρων.

Και βέβαια, να θυμάσαι να λές συγνώμη, να μην απαιτείς, αλλά να παρακαλείς. Ο αυταρχισμός πάντα τορπιλίζει και τις πιο καλές προθέσεις.

Να θυμάσαι να επαινείς το καλό. Εμπνέεις την επανάληψή του.

Να θυμάσαι πως γύρω σου υπάρχουν καλά παραδείγματα σε συμφέρει να τα μιμείσαι.

Να θυμάσαι να ανταποκρίνεσαι στις πνευματικές ανάγκες της ψυχής σου. Λοιπόν, για σένα, τον αγωνιστή του καλού που στοχεύεις στην προσωπική σου βελτίωση, ναι, κάποιες φορές πρέπει να ξεχνάς, αλλά και κάποιες
φορές.. .θυμήσου να θυμάσαι!