Θάυμα του Αρχάγγελου Μιχαηλ της Θάσου

Η ζωή μου είχε φτάσει σε μια πολύ οδυνηρή φάση. Διηγείται ο κ.Γ Κ.
Για δέκα και παραπάνω χρόνια είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τη μέση μου. Είχα πόνους στη σπονδυλική στήλη, αστάθεια και είχα πιαστή και το αριστερό μου πόδι. Οι γιατροί που με παρακολουθούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα διέγνωσαν από τις μαγνητικές, που μου έκαναν, ότι έχω τρεις μεγάλες δισκοκήλες. Στην αρχή μου συνέστησαν εγχείρηση. Αργότερα όμως μετά από κάποιο ιατρικό συμβούλιο, που έγινε, με απέτρεψαν, γιατί έκριναν ότι και να γίνη η επέμβαση, μετά από 4-5 χρόνια θα χειροτέρευα πάλι. Η περίπτωση μου ηταν πολύ δύσκολη. Η ζωή μου είχε φτάσει σε μια πολύ οδυνηρή φάση.
Το καλοκαίρι του 2003 ήρθαμε με την οικογένεια μου στη Θάσο για διακοπές. Περνώντας από το Μοναστήρι κατεβήκαμε να ανάψουμε ένα κεράκι στον Αρχάγγελο, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα για την ιστορία και τα θαυματά Του. Φεύγοντας στο δρόμο για το ξενοδοχείο μας, νοιώθαμε εγώ και η γυναίκα μου κάτι να μας τραβάη πίσω προς το Μοναστήρι, ότι κάτι ακόμα έπρεπε να έχουμε κάνει, χωρίς όμως να μπορούμε να κατανοήσουμε, να συνειδητοποιήσουμε τι ήταν αυτό.
Έτσι αποφασίσαμε την επόμενη μέρα, που ήταν Κυριακή, να έρθουμε στη Θεία Λειτουργία. Πράγματι λειτουργηθήκαμε εδώ και τότε μου ήρθε η σκέψη και αποφάσισα να κατέβω στο Αγίασμα. Παρά την κατάσταση της υγείας μου και τη δυσκολία της διαδρομής αξιωθήκαμε να φτάσουμε, να προσευχηθούμε και να πλυθούμε στο Αγίασμα.
Στην επιστροφή και για τρεις μέρες ακόμη ένοιωθα ένα περίεργο πόνο στα χέρια μου, κάτι που δεν είχα ξανανοιώσει στα 40 χρόνια της ζωης μου, ενώ η μέση μου δεν με πονούσε καθόλου. Μετά από τις τρεις μέρες πέρασαν και οι πόνοι στα χέρια. Έκτοτε ειμαι εντελώς καλά, δεν με ξαναπόνεσε η μέση μου και κινούμαι σαν ένας υγιής άνθρωπος.
Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από πέρυσι και ο Αρχάγγελος, που με θεράπευσε, μ’αξίωσε να ξαναέρθω στη Χάρη Του και να Τον ευχαριστήσω, που άλλαξε όλη μου τη ζωή. Ελπίζω και ευχομαί να με αξιώση να έρχομαι κάθε χρόνο στη Χάρη Του.

Από το βιβλίο ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ.
ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΘΑΣΟΥ
ΜΕΤΟΧΙΟΝ Ι.Μ. ΟΣΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.